Mitt liv just nu

Det är inte kul att leva de liv jag lever för tillfället. Jag sover bort halva dagen för att dagen ska bli kortare. Den enda tiden jag riktigt njuter utav livet är de helgerna jag har barnen. Då är livet komplett. Utan dom ser jag ingen mening med livet.

Jag fick hem besked i måndags om att jag kommer vara sjukskriven tre år till. Det är så pass lång tid läkare och arbetsterapeut anser jag behöver för att återhämta mig ifrån dess att jag blev riktigt sjuk.
Det känns både bra och frustrerande. Varför drabbades jag utav denna hemska sjukdom? Det enda jag gör är att kliva upp, ta medicin. Ta medicin igen och sen sova.
Jag är 25 år. Står hos kronofogden och får in ca 12000 varje månad. De tycker dom ska räcka till både hyra och mat. Ekonomi är något som väger tungt om mina axlar. Ingen ska behöva stå på knä redan fem dagar efter att pengarna kommit in. Soc anser att jag har tillräckligt för att klara mig. Jag vet att jag röker, inget jag är stolt över men jag har försökt sluta så många gånger. Men jag finner ingen ro till att sluta. Jag har för mycket inre stress och rökningen lugnar den tråkigt nog.

Jag skriver inte det här för att be om hjälp. Jag skriver det för att folk ska se min sanning. Allt är inte så vackert.
"Det kommer ordna sig". Men när undrar jag? 
Jag är så sjukt stolt över mig själv som inte blivit inlagd under de här fem månaderna som gått utav det nya året. Men jag har varit så nära på att åka in just idag. Tårarna har sprutat över mitt meningslösa liv. Det enda ljuset i mitt liv är Malva och Malte. Dom är det bästa jag gjort i mitt liv.

Förra besöket hos arbetsterapeuten pratade vi mycket om rolltabeller. Vi pratade om fyra stycken jag förlorat på kort tid. Mammarollen till en viss del, kompisrollen, partnerrollen och arbetsrollen. Hon bad mig att fokusera på en i taget och den jag valt är såklart mammarollen. Jag vill finnas där för barnen oavsett vad. Kunna utöka tiden med dom och ha en fungerande vardag. Komma in i rutiner igen.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mittautismliv.blogg.se

Mitt liv är baserat på verkliga händelser. Följ min resa inom slutenvården.

RSS 2.0