Läkarsamtal

Idag, efter två veckor, var det äntligen min tur att få träffa läkaren igen. Måste bara säga att han är helt otrolig, på ett bra sätt. Det märks vilken kunskap och erfarenhet han besitter.
Vi pratade om min ADD och han förklarade vad ADHD var för någonting då det numera är samma sak. Vi pratade om mina impulsiva sidor, men även om känsloreglering och koncentrationssvårigheter. Han sa mitt i samtalet "nu lyssnar du inte, varför?" Jag hade så svårt att koncentrera mig på vad han sa och ta in det. En stor del i det var att de väckte mig 10 minuter innan läkarsamtalet så jag var väldigt trött och hade då svårt att hänga med.
Han förklarade även lättare vad bipolär sjukdom är för något. Vilket jag tyckte var bra då ingen riktigt har gjort de för mig utan jag har varit tvungen att lära mig själv.
Vi pratade även om mina mediciner. Quetiapin kommer inte att ta bort för tillfället då dom istället väljer att sätta in en ADHD-medicin istället. Dom måste veta vilken som ger effekt och vilken som inte gör det. Så småningom, om jag förstod rätt så kommer Quetiapin att fasas ut och bytas ut mot Olanzapin som jag åt förut då mina röster har kommit tillbaka och Olanzapin tar bort dom. 

För övrigt mår jag sådär. I gårkväll höll jag på att riva hela rummet men precis innan jag gjorde de kom en i personalen in, vilket såhär i efterhand var bra. Jag bröt ihop totalt, bad han ta bort min smärta och mina röster. Jag skrek att jag bara blir knäppare för varje dag som går. Mådde riktigt dåligt och såg ingen som helst utväg. Mina händer var sönderslagna. Vi gick och plåstrade om dom, efter de kom sjuksköterskan in och pratade hon också. Vi bestämde att jag skulle ta lugnande för att lindra det värsta. När dom började värka kändes det bättre även om jag var trött och utmattad efter attacken.
Personalen här är helt otrolig. Så bra. Så professionella. Finns alltid där när man behöver dom. 
Imorgon har jag varit här i åtta hela veckor. Det känns sjukt. Men det behövs uppenbarligen. Det var inget prat om permission eller något sådant. Jag får fortfarande bara gå ut med personal eller nära anhörig då jag fortfarande har planer på att ta mitt liv.
Allmänt, Bipolär sjukdom | | 2 kommentarer |
Upp