Dödsångest

Sömn är något som ät jätte viktigt. Både för människor med psykisk ohälsa som för vilken frisk människa som helst. 
Jag har provat en rad olika sömntabletter. En del har funkat bättre än andra. Just nu står jag egentligen på melatonin men jag drömmer så fruktansvärda mardrömmar när jag tar den. Har även Zolpidem, dock undviker jag den så gott det går pga av den innehåller benzo. Något jag egentligen inte vill stoppa i kroppen. Men vad gör man när man ska sova på kvällen för att man tror att man ska dö i sömnen? Speciellt när barnen är hemma hos mig. Så fruktansvärt rädd för att dö och att dom ska bli ensamma innan någon hittar mig. 

Livet är fruktansvärt för tillfället. Speciellt utan barnen. Jag är rädd för att åka bil, buss, hiss osv. Tror att allt ska hända mig. Att jag ska lämna livet bakom mig alldeles för tidigt. Ångesten riktigt river och sliter i mig. Jag vill vända ut och in på mig själv. Blotta allt obehag jag känner och inte alltid behöva visa mig stark.
Förut hade jag en annan bild av vad "att vara stark" innebar. Nu är det bara äta medicinen, lyssna på läkare, lyssna på arbetsterapeuten, lyssna på kroppen och att bli bäst på att någon gång bli bra.

Det här går tyvärr inte själv. För mig funkar inte "ensam blir stark". Jag behöver ett bra och stabilt nätverk runtomkring mig för att vardagen ska fungera. Jag behöver prata med mamma 3 gånger om dagen och jag behöver höra att jag duger som jag är. Att det inte är mitt fel att jag är sjuk.

Jag behöver regelbunden kontakt med min arbetsterapeut för att prata av mig. Riva och slita i gammalt som kan ha en mening med varför jag är som jag är idag. Vad var det som utlöste min sjukdom och varför beter jag mig som jag gör idag? Varför har jag svårt för förändring? Är det något jag kan jobba bort eller kommer det förfölja mig resten av livet? Kommer jag alltid att vara fyrkantig och ha svårt med det sociala? 
Många svåra frågor som jag hoppas få svar på i framtiden.

Tack till alla som finns här för mig dagligen. Det betyder enormt mycket för mig! 
Allmänt, Bipolär sjukdom | | Kommentera |
Upp