Mitt namn är Sara..

Jag har en allvarlig psykisk sjukdom. Jag kommer att få leva med den resten av mitt liv. Det är en ständig kamp. En kamp om överlevnad. Det värsta med denna sjukdom är att den inte syns på utsidan. Jag bestämde mig. Jag tänker inte skämmas eller hålla käften. Därför valde jag att starta min blogg om mitt liv. Jag vill vara en förebild för andra i liknande situationer. De som själva lever med sjukdomen samt anhöriga till andra med sjukdomen. 
Jag kommer att få äta mediciner troligtvis resten av mitt liv. Varje dag, morgon och kväll. Dom gör mig inte frisk. Dom hjälper mig enbart att få en fungerande vardag. En del dagar fungerar det alldeles utmärkt medan andra dagar är sämre.
En del dagar är minnet trasigt, jag har svårt att hitta ord och fastnar. Andra dagar kan allt fungera utmärkt och jag känner mig oövervinnerlig. Sådär bra så att jag nästan kan rädda världen.
Men det finns något som en del inte förstår. Biverkningarna av denna sjukdom. Den största biverkningen är den fysiska tröttheten. Inte bara i kroppen utan även i huvudet. Där i huvudet går nästan allt på högvarv konstant. 
Jag kan le och se glad ut men inombords skriker jag. Det pågår ett krig bland alla känslor. 
 
Ibland när jag är ute bland folk och ser någon jag känner så gömmer jag mig en del tillfällen. Vet ni varför? För att slippa frågan "Hur mår du?"  Mitt svar blir oftast "Jag mår bra, lite trött." Trött för mig är inte trött som i att behöva sova en extra timma. Det är att, som jag skrev, vara fysiskt trött. I hela kroppen och i huvudet. I huvudet vill man bara dö för en stund.

En annan jobbig bit är självmordstankarna. Jag vill ibland ta mitt liv, men jag vill inte dö. Det är så ologiskt. Jag har en enorm  dödsångest men känner ibland att det bästa för alla runtomkring mig är om jag försvinner. Så alla i min familj slipper se mig lida. Så att dom slipper lida. Så dom slipper bära denna sjukdom tungt vilande på även deras axlar.

Mitt namn är Sara. Jag är sjuk. Men jag är inte min sjukdom. Detta är en del utav mig och min sjukdom kallas bipolär typ 2 med psykostiska inslag.

mittautismliv.blogg.se

Mitt liv är baserat på verkliga händelser. Följ min resa inom slutenvården.

RSS 2.0