Att vara ifrån barnen

Igårkväll kom det ikapp mig igen. Jag grät som ett litet barn och tårarn bara sprutade. Barnen är min svaga punkt. Det krävs inte mycket prat om dom för att få mig att börja gråta. Jag är så ledsen över all den tid jag missat med dom under det året som gått. Tid som inte kommer igen. Det som har hänt har hänt, och jag får ta vara på de dagar jag faktiskt har barnen. Det går bra. Jag har mycket bättre tålamod än vad jag haft innan, och känner mig mycket bättre efter inläggningen. 

Jag går för tillfället en väldigt nyttig föräldrautbildning som heter ABC - Alla barn i centrum. Där har jag fått lära mig mycket. Till exempel hur man visar kärlek till sina barn. Hur vill jag vara som förälder? Hur gör man för att de nära relationerna ska fungera? Hur påverkar man varandra? Hur kan jag vara en bra förebild för mina barn? 

Barns behov av uppmärksamhet är medfött och livsviktigt eftersom de inte klarar sig på egen hand. Barn lär sig fort hur de ska göra för att få uppmärksamhet. Om barnet inte får tillräckligt med positiv uppmärksamhet så finns risken att de kommer att söka efter negatv uppmärksamhet. Vi pratar även mycket om BUSA-tid. 
  • Barnet styr - Följa barnets intiativ. Lyssna och låt barnet styra. Undvik att ställa frågor eftersom de kan styra barnet. Tänk på att inte ta över om du ger barnet hjälp.
  • Uppmuntra barnet - Barnet ska få njuta av din fulla uppmärksamhet. Visa uppskattning.
  • Sätt ord på det barnet gör - Upprepa gärna de barnet gör eller säger. Ett sätt att bekräfta barnet och visa att du lyssnar.
  • Alla dagar - En liten stund varje dag är bättre än att ha längre stunder mer sällan. Att planera stunder i förväg eller göra dem till en rutin ökar sannolikheten att de blir av.
Vi har även pratat om samspelskedjan och att förebygga konflikter.
 
 
 
Till sist vill jag bara tacka Sebastian.

Sebastian är en fantastisk pappa och gör ett otroligt bra jobb med våra gemensamma barn. Han är den pappan som låter världen stanna för en stund och bara ägnar sig åt våra barn. Barnen älskar honom och hans tokiga lekar och berättelser. Hans personlighet och hans stora hjärta. En stor trygg famn som barnen vilar i. Han är den pappan som vet hur man ska skydda andra från allt de onda och är en bra förebild för båda barnen. 

Tack för att du är du. Tack för allt du gjort och kommer att göra. Jag är så oerhört tacksam att just du är pappa till mina barn.

Allmänt | | Kommentera |
Upp