Läkarsamtal idag igen

Idag var det dags för mig att träffa överläkaren. Igår fick jag träffa underläkaren. Det kändes bra och jag hade skrivit upp på en lapp hur jag kände mig som han fick läsa upp högt. Jag berättade bland annat om stressen, ångesten och depression. Stressen visar sig i form av ansträngning fast jag inte är aktiv. Jag trycker bort mina egna behov och stöter bort känslor. Jag har trötthetskänslor och det går inte att vila bort dom.  Jag får lätt hjärtklappning och problem med minnet samt koncentrationssvårigheter och motoriskt orolig. 

Ångesten visat sig i form av oroskänslor. Jag känner mig utsatt för något som inte får att förklara eller som inte existerar. Det är mycket grubblande, ökad puls och en klump i bröstet. Jag har ofta huvudvärk, ögonflimmer och myrkrypningar. 
Depressionen visar sig i form av nedstämdhet. Jag känner noll intresse för allt och det är svårt att finna glädje i vardagen, livet känns helt enkelt meningslöst stundtals. Jag har destruktiva tankar och brist på självförtroendet samt svårt att fatta beslut. 

Snart är min medicin utsatt helt och vi pratade därför om hur jag kände mig och om det var någon skillnad. Jag orkar inte skriva upp allting mer än att jag blir kvar här. Hur länge vet jag inte, men jag tippar på en vecka till. 
Mina stämningstabiliserande läkemedel ska bytas ut pga att jag blir dålig i magen av dom jag äter just nu, så även där hoppas vi på en förbättring ganska omgående.
Läkaren tyckte även att jag skulle gå på permission i helgen men att jag fick bestämma själv om jag ville eller inte. Han ville i alla fall uppmuntra mig till att försöka göra de.


mittautismliv.blogg.se

Mitt liv är baserat på verkliga händelser. Följ min resa inom slutenvården.

RSS 2.0